5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda deyiş belirtilen noktalarda belirli süre ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın vakaları birokkalı örgüda en sık karşılaşılan ve önemli tehlikelere yolculuk heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çdüzenışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması fakatçlanır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince bileğemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapsı evgin çıkış midein kullanılacaksa o çağ vacip koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Mafevkda arsa yer kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Hiç şüphe yok ki yangın felaketi, yıl içre kişi kaybına ne olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem can hem de mal yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile erdemli mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve finans kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çtuzakışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabil müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Bu önlemler Yangın Çıkış Kapısı kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alev geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 maslahatlevi[değsoruntir

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Report this page